Friday, January 7, 2011

Just go On with Your Life lahh

Bismillah.. :) <<saya tengah senyum kat awak ni.

Today was my first day went to the new school, at Kota Damansara. (oh yea, why when i told people that im schooling at KD, they were...waaa, fuyoo etc etc..?)

Okay, my first day at the new school was okay, very okay. im just have to walk to school from my house (!)haha it takes about ten minutes. so it will be easy for me if i have to go to school for koko or whatever. no worries kalau takde kereta ke apa dah.hehe

so,sampai sampai je (saya sampai dalam pukul 7.45 cmtu) ada ramai pengawas tunggu kat pagar dan beserta seorang guru disiplin (kot) yang memegang rotan. haa terkedu ai tengok rotan dia eh beliau. so, buat muka baik, senyum kat semua pengawas tu. <<biasa lah, budak baru kannnn kena lah buat baik dengan semua. hehe

then, went to the office, waiting for the teacher/s. it took quite a long time for us to meet the teacher. because they are busy with the Mesyuarat Agung and all that. then, my mother and my brother left me ALONE there, at the office. because he have to go out for work.hmm my mother asked me if i really will be okay to do all the things, all by myself. i was like..ermm okay mama, dont worry i can do it.yeah! hmm padahal, dalam hati, "mama!!!! dont leave me". but pretended to be cool. haha

after i met the teacher, i went to my class, and again, alone.hmm (jangan nak cakap pape, saya first time pindah sekolah ni ha). so, knocked the door and met the teacher inside, "erm cikgu, saya pelajar baru kelas ni (sambil buat muka suci murni)".(oh ya, sambil saya jalan kat depan kelas tu, ada suara suara, 'feewit' , 'eh awek' , 'hot siot' hahaha macam macam.) pastu cikgu tu cakap "hmm ada kerusi lagi tak dalam kelas ni?" then diorang cakap takde. pastu ada sorang kaum adam ni bangun dia cakap "ha nak amik lah kerusi saya" then cikgu tu sempat lagi cakap "ha, macamni lah, gentleman sikit"haha. pastu time saya nak pegi kat tempat duduk, bawak kerusi, ada suara suara lagi, 'haa ayu nyeee'. tak tahu lah perli ke apa (?)

and then the lesson started. met those new teachers, those new friends and yeah, my new classmates (girls) are very friendly with me! masuk masuk je kelas, diorang macam, "haiii nama awak sape, awak sekolah mane" and blablabla. Alhamdulillah, they are okay with me. =D

learned about chemistry, the periodic table lah and blabla. hmm apa lagi eh nak cerita? oh ye, tadi baru ada seorang JE budak lelaki kelas saya senyum kat saya. yang lain belum lagi. diorang cuma buat muka selamba.haha control macho kot?

okay rasanya macam ni je kot yang menarik harini. Alhamdulillah, my day at the new school went smoothly.

 Saya nak rumah macam tu boleh tak?

Rindu kawan kawan saya! =)

2 comments:

nhn said...

okay lah tuu.hari pertama kita kat sekolah baru ntah pape je.huaa.

Nuraj said...

haha Alhamdulillah=)